В Україні дозволили платну телемедицину

Читать на русском
У Кабміні вважають, що це забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу.

Уряд України дозволив закладам охорони здоров'я надавати платні медичні послуги із застосуванням телемедицини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Кабміну.

У Кабміні прийняли рішення внести зміни в постанову Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров'я та вищих медичних закладах освіти».**

Постанова №648 від 22 вересня 2016 року передбачає зміни до надання закладами охорони здоров'я медичної допомоги з застосуванням телемедицини.

У Кабміні вважають, що це «забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу і дозволить розширити доступ до таких послуг».

У Києві запустять революційний проект «поліклініка без черг»Революційна система електронних черг з’явиться у лікарнях Києва, завдяки якій українці забудуть про багатогодинні черги під кабінетами у лікарнях.

«Також це буде сприяти ефективній організації надання медичної допомоги в умовах, коли відстань є критичним фактором», - йдеться в документі.

Розширення переліку створить умови для залучення додаткових коштів юридичних і фізичних осіб за рахунок застосування телемедицини, додали в уряді.

Зазначимо, що телемедицина — використання комп'ютерних і телекомунікаційних технологій для обміну медичною інформацією.

Раніше повідомлялося, що у Держбюджеті на 2017 рік загальні витрати на охорону здоров'я збільшуються на 8,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Гройсман розповів, як буде виглядати багаторівнева система охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: