ГПУ не отримала повідомлення про смерть Жиліна

Читать на русском
Кримінальні провадження щодо Жиліна не закриті, оскільки поки що не отримане офіційне повідомлення про смерть підозрюваного.

У прокуратурі Харківської області заявили, що кримінальні провадження щодо голови угруповання «Оплот» Євгена Жиліна ще не закриті, оскільки поки що не отримане офіційне повідомлення про смерть підозрюваного.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, передає «Слово і Діло».

За інформацією прокуратури, щодо Жиліна розслідуються провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України (досудове слідство веде СБУ), а також за ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України (досудове слідство веде ДФС).

Заходить Жилін до бару: соцмережі відреагували на вбивство лідера сепаратистівЛідер «Оплоту» Євген Жилін був убитий у підмосковному ресторані вчора ввечері. Смерть ватажка сепаратистів викликала шквал чорного гумору в соціальних мережах.

«Наразі розслідування за цими провадженнями зупинені в зв'язку з розшуком підозрюваного. Коли буде отримане офіційне повідомлення про його смерть, вони будуть закриті», – повідомили в прес-службі.

Офіційне повідомлення про смерть підозрюваного може бути отримане у відповідь на запит Генпрокуратури України з РФ, де, за інформацією ЗМІ, був убитий і похований Жилін.

Крім того, довідку про смерть підозрюваного може принести його адвокат.

Нагадаємо, Жилін був застрелений ввечері 19 вересня в Підмосков'ї.

Основною версією вбивства є розбіжності в бізнесі.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб) та ст. 222 КК РФ (незаконний обіг зброї).

Зазначимо, що в Україні Жилін перебуває в розшуку з 6 липня 2015 року. Проти нього в Україні порушено кілька кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: