Податок на пенсії скасовувати поки не будуть – Рева

Читать на русском
Податок на пенсії пов'язаний зі значним дефіцитом Пенсійного фонду, який наразі складає 145 млрд грн.

Уряд поки не буде скасовувати податок на пенсії працюючих пенсіонерів через значний дефіцит Пенсійного фонду.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Уряд вніс пропозицію скасувати податок на пенсії непрацюючих пенсіонерів. Але я не думаю, що ми зможемо його скасувати. Це питання буде ставитися в майбутньому», – сказав Рева.

Рева пояснив, що податок на пенсії пов'язаний зі значним дефіцитом Пенсійного фонду, який становить 145 млрд грн. Минулого року він дорівнював 80 млрд, однак цьогоріч дефіцит поглибився, зокрема, через зниження ставки єдиного соціального внеску.

«Дефіцит, який виник через зниження єдиного соціального внеску, складає 30 млрд грн. Але в будь-якому разі ми не підемо на повернення старих ставок ЄСВ. Треба виходити з тих реалій, які в нас є», – підкреслив Рева.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада в першому читанні підтримала урядовий законопроект №4542 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій».

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко обіцяє, що з 1 січня 2017 року Україна перейде на накопичувальну пенсійну систему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: