В Україні планують змінити систему виплат матерям-одиначкам

Читать на русском
Кожна п'ята дитина народжується в неповній сім'ї. Часто це обумовлено тим, що люди спеціально не укладають офіційний шлюб, щоб отримувати виплати.

У Міністерстві соціальної політики вважають, що систему виплати соціальної допомоги одиноким матерям необхідно переглянути.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає «Слово і Діло».

«У поданих до проекту Бюджету законах не передбачено скасування виплат одиноким матерям. Але я вважаю, що має бути дискусія в суспільстві щодо цієї серйозної проблеми. Ми маємо шукати інші методи й можливості підтримки одиноких матерів. У нас є відповідні пропозиції й ми готові їх винести на суд громадськості», – сказав він.

Як пояснив очільник Мінсоцполітики, в Україні система виплат одиноким матерям призвела до того, що їх кількість за 15 років зросла в 22 рази.

«Виник інститут, який і в інших країнах присутній, але таких масштабів, як у нас, в інших країнах немає. Це інститут цивільного шлюбу. Ти хто? Я цивільний чоловік. Тобто він нібито є, як той ховрашок, але насправді його немає», – зазначив міністр.

Рева підкреслив, що перший крок у реформуванні цієї сфери був зроблений на початку 2016 року, коли розмір виплати прив'язали до доходу матері. Тобто, чим більше заробляє одинока матір, тим менший розмір виплати їй призначають або взагалі не виплачують.

Раніше повідомлялося, що киянки стали пізніше й частіше народжувати.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомляв, що соціальні стандарти можна буде підвищувати після того, як будуть зламані корупційні схеми, а це своєю чергою призведе до наповнення Бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: