Гройсман хоче знизити тариф на електроенергію

Читать на русском
Володимир Гройсман вважає, що необхідно знаходити рішення, щоб оптимізувати ціни на електроенергію.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав нинішні ціни на електроенергію для промисловості неконкурентоспроможними, внаслідок чого українська продукція втрачає ринки.

Про це він заявив на зустрічі з регіональними журналістами в понеділок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ціни, які сьогодні платить промисловість, – неконкурентоспроможні. Електроенергія в собівартості різної продукції має високу питому вартість, тому сьогодні необхідно знаходити рішення, щоб оптимізувати ціни на електроенергію. Я вважаю, що це питання, яке ми маємо вирішити з початку нового року», – сказав він.

Водночас експертні кола сумніваються, що цей крок матиме вплив, оскільки НКРЕКП, яка встановлює тариф на енергію, не підпорядковується Кабінету міністрів.

«Радий, що уряд розуміє проблему. Але від розмов користі мало, тому НКРЕКП не реагує навіть на позицію уряду. І навіть якщо вона правильна й обґрунтована. Повна незалежність від уряду ще навіть до вступу в дію закону», – коментує слова Гройсмана незалежний експерт в енергетичній сфері Андрій Герус.

Як повідомлялося раніше, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики, планує скасувати перехресне субсидування в електроенергетиці (коли промислові споживачі дотують побутових) навесні 2017 року.

Нагадаємо, що промислове виробництво в серпні 2016 року знову показало зростання, збільшившись на 3,4% порівняно з аналогічним місяцем 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: