Жодна інша країна не витримає того, що вже 3 роки коїться на Донбасі – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

У війні проти «Новоросії» Україна виявилася міцним горішком.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи позицію Вашингтона в питанні врегулювання ситуації на Донбасі й рішення Конгресу США ухвалити закон про допомогу Україні.

«Вкрай важливим є той факт, що нижня палата Конгресу США підтримала питання про безпеку та стабільність в Україні, де одним із пунктів було надання оборонної зброї. Така зброя в руках – це радіус дії 250 км в бік Росії», – підкреслив Небоженко.

Звільнення Донбасу: секретна зброя КиєваСитуація з реінтеграцією Донбасу для Києва заходить в глухий кут все далі і все яснішим стає той факт, що повернути окуповані території, а разом з ними – уми і серця їх мешканців можна виключно за допомогою діалогу і... прощення.

«На Україні зав'язано дуже багато міжнародних інтересів. Будь-який із кандидатів – Клінтон або Трамп – під час передвиборчих перегонів продовжуватиме політику підтримки України», – вважає політолог.

При цьому, на його думку, США не звертатимуть уваги ані на «нормандський формат», ані на Мінські угоди, тому що вони не беруть у цьому участі.

«Це зброя виключно Америки й рішення про її надання залежатиме не від Путіна, Плотницького, Мінських угод чи будь-чого іншого, а виключно від США», – додав експерт.

Військово-політична допомога США надаватиметься незалежно від волі Кремля, банкрутства Мінських угод або американських виборів.

«Це означає, що ми стали епіцентром світових протиборств. З іншого боку, добре, що нам допомагають. Але не НАТО й не Німеччина, яка хоче мати добрі відносини з РФ. Нас цікавить англосаксонське військово-політичне співробітництво. Іншого виходу немає», – констатував фахівець.

«Україна зараз – це епіцентр безпеки. Жодна інша країна не зможе витримати того, що вже три роки коїться в Україні. Польща, Угорщина, Румунія – чи зможуть вони стримувати орди сепаратистів так, як це робить Україна? Ні. І всі це розуміють. Так, втрати колосальні, але ми виявилися міцним горішком», – проаналізував ситуацію Віктор Небоженко.

Нагадаємо, раніше палата представників Конгресу США ухвалила закон про збереження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

Крім того, в документі задекларована можливість надання Україні летальних оборонних систем озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: