Ратифікація з ЄС: у жовтні Порошенко відвідає Брюссель

Читать на русском
20-21 жовтня глава України Петро Порошенко планує поїздку в Брюссель, де має відбутися обговорення ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Президент України Петро Порошенко відвідає Брюссель 20-21 жовтня для обговорення питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це вчора на брифінгу в Києві заявив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, передає «Слово і Діло».

«Під час цього візиту ми, звичайно, будемо розуміти питання ратифікації, пошуку взаємоприйнятного компромісу щодо ратифікації Угоди про асоціацію як з ЄС, так і нашими нідерландськими партнерами», - відзначив заступник глави АП.

Ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС: які країни гальмують процес?22 країни-члена Європейського Союзу вже ратифікували Угоду про асоціацію з Україною, в 4-х – її вже підтримала одна з палат парламенту, і лише в Греції та на Кіпрі геть не поспішають пов'язувати себе з Україною.

«Я думаю, ми знайдемо цей компроміс, оскільки у нас є чітка домовленість у Президента з прем'єр-міністром Нідерландів щодо того, що під час прийняття будь-якого рішення повинні бути враховані інтереси трьох сторін: України, Нідерландів і Європейського Союзу в цілому» – додав Єлісєєв.

Парламент Нідерландів постановив уряду оголосити рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не пізніше 1 листопада.

Відзначимо, уряд Канади вніс до парламенту на ратифікацію Угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

Нагадаємо, ухвалення рішення про запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС очікується в жовтні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: