Експерт розповів, що стало новою геополітичною катастрофою для Путіна

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Встановлення факту причетності Росії до авіаудару по мирній автоколоні ООН – це друга після MH17 геополітична катастрофа для Кремля. Причому цього разу для Путіна все буде набагато гірше.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Експертиза Bellingcat, яка довела використання авіаційної осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270 російського виробництва проти мирного конвою під прапорами ООН, у результаті якого загинули 11 співробітників місії, неминуче поставить питання про відповідальність керівництва РФ», – переконаний політтехнолог.

Причому, в цій ситуації, зазначив експерт, на відміну від трагічної помилки з малайзійським лайнером, жодної помилки не було.

Російські збройні сили та урядові війська Асада були чудово обізнані про маршрут конвою та його приналежність до ООН та арабського Червоного Півмісяця.

«Таким чином, мотив скоєння злочину має очевидно навмисний характер. У самій ООН уже порушили питання про факт військового злочину з боку російської армії. Про це заявив глава гуманітарних операцій ООН Стівен О'Браєн, офіційно уповноважена особа організації. Передбачити наслідки цієї катастрофи для Росії дуже непросто. Очевидним є те, що цей військовий злочин дав у руки ворогам Путіна незаперечні аргументи для нової ескалації відносин із Кремлем», – вважає він.

«Для численних недругів російського президента – це царський подарунок із далекосяжними наслідками. І найголовніше – не має терміну давності», – резюмував Тарас Березовець.

Нагадаємо, в результаті авіаудару по автомобілях гуманітарного конвою в районі міста Алеппо загинули близько 20 осіб, у тому числі співробітник міжнародної організації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Відомо, що 18 із 31 вантажних автомобілів ООН і Червоного Півмісяця були знищені. У США винною в події вважають Російську Федерацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: