У Молдові арештували 12 суддів за відмивання грошей

Читать на русском
У Молдові під попередній арешт поміщені 12 суддів і три судових виконавці. Їх затримали за підозрою у відмиванні 20 мільярдів доларів.
Фото: tribuna.md/ru/

У Молдові під попередній арешт поміщені 12 суддів і три судових виконавці. Їх затримали за підозрою у відмиванні 20 мільярдів доларів.

Про це розповіла речниця Національного антикорупційного центру країни Анжела Старинська, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости».

«До теперішнього часу 12 суддів і три судових виконавці за рішенням районного суду Кишиніва поміщені під арешт на 30 днів», – поінформувала вона.

За словами речниці, стосовно ще трьох затриманих суддів рішення буде прийнято в п'ятницю, 23 вересня.

Молдова звинуватила Росію в порушенні суверенітетуМіністерство закордонних справ Молдови закликало вивести російські війська та озброєння з Придністров'я. Ці навчання кваліфікували як незаконні та неприпустимі дії на території Молдови.

За даними антикорупційної прокуратури, схема з відмивання грошей реалізовувалася на основі рішень, прийнятих районними судами республіки.

У полі зору правоохоронних органів перебувають громадяни Молдови і України. У схему залучені офшорні фірми, а також кілька компаній з Росії.

Гроші незаконно виводилися з Росії через молдавський комерційний банк Moldindconbank в офшорні фірми, а потім йшли іншим компаніям в Естонії, Швейцарії, Латвії, Німеччини, Франції та Китаю.

Нагадаємо, раніше Євросоюз розкритикував Молдову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: