НАЗК виділило чотирьом партіям 71 мільйон гривень

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції схвалило виділення 71 мільйона гривень чотирьом парламентським партіям.
Наталія КорчакФото з відкритих джерел

Чотирьом парламентським партіям Національне агентство з питань запобігання корупції схвалило виділення 71 мільйона гривень.

Про це у Facebook написала глава НАЗК Наталія Корчак, повідомляє «Слово і Діло».

«Блок Петра Порошенка», «Самопоміч», «Народний фронт» і «Радикальна партія Олега Ляшка» отримають кошти на фінансування статутної діяльності», – написала вона.

У НАЗК уточнили, що це кошти у розмірі 25% від загального розміру щорічного державного фінансування.

«Таким чином, БПП отримає 24771,8 тис. грн , «Самопоміч» – 12461,65 тис. грн., «Народний фронт» – 25136,4 тис. грн , РПЛ – 8453,925 тис. грн», – написала Корчак.

Водночас, вона повідомила, що НАЗК, відповідно до вимог чинного законодавства, не може надати такого фінансування партіям «Батьківщина» та «Опозиційний блок».

«Партія «Батьківщина» не надала до Агентства своєї позиції щодо держфінансування (НАЗК не має ні офіційної відмови, ні згоди на отримання партією коштів). Партія «Опозиційний блок», попри публічну заяву про відмову від фінансування, так і не надала до Агентства заяву у паперовому вигляді», – розповіла вона.

Нагадаємо, раніше НАЗК передбачило виділення 391 млн грн на державне фінансування партій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: