Ляшко так і не зміг помститися Гройсману та Шокіну за арешт Мосійчука

Читать на русском
Народний депутат Олег Ляшко не виконав обіцянку про ініціацію кримінального провадження щодо Шокіна й Гройсмана за арешт Мосійчука.
Олег Ляшко і Володимир Гройсман

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко не виконав обіцянку ініціювати порушення кримінальних проваджень щодо колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна та прем’єр-міністра (у вересні 2015 року – спікера ВР) Володимира Гройсмана в зв’язку з арештом свого однопартійця Ігоря Мосійчука.

Зробити це він обіцяв ще в травні поточного року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми будемо звертатися для відкриття кримінальних справ проти Шокіна, проти Гройсмана за незаконний арешт нашого колеги Мосійчука», – заявив у кулуарах Ради журналістам Ляшко після оприлюднення постанови Верховного суду України про підтвердження висновку Вищого адмінсуду про неправомірність процедури голосування за арешт Мосійчука.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко запевнив, що «РПЛ» добиватиметься порушення кримінальних проваджень проти Шокіна та Гройсмана за арешт МосійчукаСказано 10 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Проте 12 вересня «Слово і Діло» отримало відповідь Генеральної прокуратури на свій інформаційний запит із цього приводу, в якому йшлося про те, що представники «Радикальної партії» не надсилали до неї звернень щодо порушення кримінальних проваджень ані щодо Віктора Шокіна, ані щодо Володимира Гройсмана.

І хоча 17 вересня сам Мосійчук повідомив, що ГПУ порушила кримінальне провадження за фактом катувань під час його утримання в СІЗО СБУ, обіцянка його колеги по партії отримує статус невиконаної. Таким чином, Ляшко з 29% виконаних обіцянок опускається на 166-е місце в рейтингу відповідальності народних депутатів України. Загалом лідер «РПЛ» роздав уже 176 обіцянок, 75 з яких провалив.

Крім того, як нещодавно з’ясувало «Слово і Діло», сам Мосійчук так і не зміг довести факт передачі російським олігархом Костянтином Григоришиним хабара екс-міністру енергетики України Володимиру Демчишину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: