Експерт пояснив, що означають слова Байдена про скасування санкцій проти РФ

Читать на русском
Гальмуючи реформи українська влада грає на руку Кремлю й може дочекатися якнайшвидшого зняття санкційного тиску на Росію.
Олександр Паращій

Слова віце-президента США Джо Байдена про можливе скасування санкцій проти Росії через повільне реформування в Україні означають, що українській владі ці реформи невигідні й за фактом вона є посібником Кремля.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій, передає «Слово і Діло».

«Байден погрожує, що ЄС скасує санкції проти Росії, якщо Україна не прискорить реформи. Тобто без зовнішнього копняка наша влада не поспішає з реформами. Очевидно, не поспішає, тому що їй ці реформи невигідні», – вважає аналітик.

На його думку, впровадження реформ в Україні невигідне й для влади Російської Федерації.

Гербст розповів, скільки Росія втратила з початку санкційРосія втратила близько 1-1,5% ВВП в наслідок накладених санкцій у зв'язку з окупацією частини українського Донбасу і анексією Криму.

«Отже, наша влада в питанні слабких реформ є спільником Путіна. Можливо, Путін ще й готовий доплачувати за відсутність реформ в Україні. Подвійна вигода виходить для нашої влади...», – підсумував Паращій.

Сьогодні віце-президент США Джо Байден зазначив, що Україні необхідно провести економічні та політичні реформи, без яких п'ять країн ЄС уже зараз можуть переглянути санкції щодо Росії.

Нагадаємо, 21 вересня в Нью-Йорку в рамках 71-ї Генасамблеї ООН відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з віце-президентом США Джозефом Байденом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: