Інформаційна війна: чому в мережі розганяють фейки про митрополита Драбинка?

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Ситуація пов'язана з тим, що Драбинко має дуже спірну позицію в структурі УПЦ МП.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, глава центру «Ейдос» Віктор Таран, аналізуючи поширення фейкової інформації про митрополита Олександра Драбинка в соцмережах.

«Навіть якщо проаналізувати все те, що відбувалося за останні роки в УПЦ МП, то очевидно, що ситуація така: частина людей вважає, що УПЦ має бути соборною й більше відстоюють інтереси України, а інша частина виступає за те, щоб бути сателітом Москви», – аналізує Таран.

За його словами, протиріччя тривають вже досить довго й, власне, в цій ситуації очевидно, що це фейк як елемент інформаційної війни.

«На поверхні всі ознаки фейку. По-перше, видно, що айфон домальований. По-друге, продажів 7-го айфону ще немає в Україні. По-третє, акаунт і те, як ведеться сторінка, дуже схоже на роботу ботів», – пояснив експерт.

Зауважимо, сам Олександр Драбинко напередодні в своєму livejournal попередив про те, що невідомі особи створили його фейкову сторінку в соцмережі.

Як відомо, митрополит Драбинко раніше був особистим секретарем покійного митрополита Володимира. Він вважається одним із головних прихильників відділення УПЦ МП від РПЦ.

Нагадаємо також, що наприкінці червня Драбинко звернувся до поліції з письмовою заявою про погрози йому фізичною розправою з боку народного депутата Вадима Новинського. Конфлікт виник через розбіжності з приводу українського православ'я.

Нардеп Новинський все спростував та заявив, що це наклеп, і жодного конфлікту немає.

Політолог, глава центру Ейдос поділився міркуваннями, чому розпочалася кампанія проти митрополита Олександра Драбинка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: