Чи підпише Путін угоду про розведення військ на Донбасі?

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Прориву в Мінську без реальних домовленостей усіх сторін «нормандського формату» не буде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру стратегічних комунікацій Валентин Войтков, аналізуючи інформацію про те, що Тристороння контактна група в Мінську може підписати документ про розведення сторін на Донбасі.

«Мінська контактна група – це похідна «нормандського формату». Очікувати, що там може бути якийсь прорив без прив'язки до переговорів «нормандської четвірки», немає сенсу», – констатував політолог.

«За умови, що все-таки є якась домовленість, що Путін згоден на «нормандські» переговори, а це своєю чергою можливо, якщо це йому буде вигідно, переговори в Мінську можуть бути успішними», – зазначив він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, важливо розуміти, що очільник МЗС Франції визначив логіку формату. Він вбачає її в тому, що РФ і Україна виконують домовленості крок за кроком: відведення військ – внесення закону про вибори.

«Але такий розвиток подій можливий, якщо є попередня домовленість про «нормандську зустріч». Все залежить від того, чи згоден Путін сісти за стіл переговорів і на яких умовах», – пояснив експерт.

Поки що, на його думку, порушення «режиму тиші» свідчить про те, що в РФ не готові йти за таким планом.

Нагадаємо, нещодавно сторони домовилися про припинення вогню в зоні АТО. Однак, як відомо, «режим тиші» не протримався й доби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: