Вчені радять працювати з 10 години ранку – дослідження

Читать на русском
Вчені вважають, що краще починати свій робочий день з 10 години ранку, а необхідність щодня вставати на роботу до 9 ранку – найпоширеніше катування в сучасному суспільстві.
Фото з відкритих джерел

Професор Оксфордського університету Пол Келлі та його колеги вважають, що краще починати свій робочий день з 10 години ранку, а необхідність щодня вставати на роботу до 9 ранку – найпоширеніше катування в сучасному суспільстві.

Про це пише «Інтерфакс», повідомляє «Слово і Діло».

За словами професора, такий розпорядок дня нам не підходить, оскільки він розходиться з нашими циркадними ритмами.

Зазначається, що внутрішні органи, такі як серце або печінка, працюють за іншим розкладом, і змінити його не можна.

Як в Україні змінилася ситуація з безробіттям за останні 2 роки?Станом на кінець 2015 року не мали постійної роботи 490,8 тис. українців, тоді як у січні того ж року ця цифра становила 524,4 тис.

Вчені наголошують, що восьмигодинний робочий день був запроваджений у Великобританії в 18 столітті для цілодобової роботи фабрик і заводів. Економічна ситуація відтоді сильно змінилася, тому дослідники наполягають на перенесенні початку робочого дня.

В одній британській школі провели експеримент. Початок занять перенесли з 8:30 на 10 ранку. Завдяки цьому успішність школярів підвищилася на 19%.

Фахівці пояснюють, що стрес, викликаний порушеннями сну, підвищує ризик хронічних захворювань. Продуктивність співробітників знижується, вони часто беруть лікарняні, і компанії втрачають гроші. Внесення запропонованих вченими змін допоможе цьому запобігти.

Нагадаємо, кількість безробітних в Україні зменшилась, а зарплата зросла на 14,8%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: