Порошенко в Нью-Йорку провів зустріч із Байденом

Читать на русском
Під час 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч із віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

У Нью-Йорку в рамках 71-ї Генасамблеї ООН відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з віце-президентом США Джозефа Байдена.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«У переговорах з української сторони беруть участь заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісеєв, голова МЗС України Павло Клімкін та посол України в США Валерій Чалий», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та виконання Мінських домовленостей. Петро Порошенко подякував США за посилення санкцій проти Росії. Було домовлено активізувати дипломатичні зусилля для припинення російської агресії проти України.

Стало відомо, коли вирішиться доля чергового траншу МВФ для УкраїниНайближчий перегляд радою директорів МВФ програми щодо розширеного фінансування, від якого залежить отримання Україною чергового траншу в сумі $1,33 млрд, запланований на 30 вересня 2016 року.

Президент України також наголосив на важливості надання Україні третього траншу МВФ і підкреслив рішучість у впровадженні реформ.

Своєю чергою, Байден поінформував про готовність надати Україні 1 млрд доларів кредитних гарантій, оскільки Україна виконала всі необхідні умови.

Як повідомлялося, Франція та Німеччина працюють над проведенням переговорів у «нормандському форматі» протягом найближчих тижнів.

Нагадаємо, світові лідери та міністри закордонних справ 193 держав на саміті Організації Об'єднаних Націй схвалили декларацію щодо мігрантів і біженців.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони, генерал армії України Степан Полторак поїхав на конференцію ООН у Великобританії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: