Мосійчук так і не насмілився довести причетність Демчишина до корупції

Читать на русском
Народний депутат від Радикальної партії спочатку пообіцяв довести факт отримання екс-міністром енергетики Демчишиним хабаря від російського олігарха Григоришина, а потім відмовився оприлюднювати наявні в нього дані.
Ігор Мосійчук

Народний депутат від фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук спочатку пообіцяв, що доведе факт отримання колишнім міністром енергетики України Володимиром Демчишним хабара від російського бізнесмена Костянтина Григоришина, однак потім відмовився надавати пресі цю інформацію.

Ще у серпня 2015 року Мосійчук стверджував, що йому нібито не важко буде довести незаконну передачу Демчишину 98 млн грн, нагадує «Слово і Діло».

Однак далі голослівних звинувачень справа не пішла. «Радикали» намагалися звільнити тодішнього очільника Міненерго, навіть зареєстрували в парламенті відповідну постанову, та вона не мала жодних юридичних наслідків.

Коли ж цього місяця «Слово і Діло» поцікавилось у нардепа, чи збирається він виконувати цю свою обіцянку, Мосійчук відповів, що  існують лише непрямі, юридично непідтверджені, докази вини колишнього міністра енергетики Демчишина, а документи, які доводять факт лобіювання ним інтересів компаній Григоришина, знищено. Тож ні він, ні громадськість не зможуть їх побачити.

Тож «Слово і Діло» присвоїло цій обіцянці статус невиконаної, і вона стала вже 36-ю в списку провалених зобов’язань народного депутата. Загалом Ігор Мосійчук виконав лише 24% власних обіцянок, натомість провалив 42%. Ознайомитися з рейтингом відповідальності українських парламентарів можна за посиланням.

Мосийчук рассказал, когда обнародует доказательства получения взятки Демчишина от ГригоришинаSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: