Мінфін поки не знайшов інвесторів для купівлі «Ощадбанку» та «Укрексімбанку»

Читать на русском
Мінфін прагне створити незалежні наглядові ради, а вже після цього почати підготовку до залучення іноземного інвестора.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляє про відсутність потенційних інвесторів, зацікавлених у входженні в капітал або купівлі державних банків.

Про це він заявив на засіданні комітету з питань фінансів і банківської діяльності, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Зараз їх неможливо приватизувати. Ми не знайшли жодного покупця», – сказав він.

Данилюк додав, що в першу чергу перед Мінфіном стоїть завдання сформувати незалежні наглядові ради, після чого почнеться підготовка до залучення іноземного інвестора.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів, згідно з меморандумом із МВФ, візьметься за процес часткової або повної приватизації державних банків.

Передбачається, що до середини 2018 року два найбільших банки («Ощадбанк» та «Укрексімбанк») залучать приватних інвесторів, які придбають не менше 20% їхніх акцій.

Однак на хвилі чуток про повний продаж державних банків Міністерство фінансів України спростувало наміри вийти з капіталу двох найбільших державних банків – «Ощадбанку» та «Укрексімбанку».

«Слово і Діло» зафіксувало 18 обіцянок міністра фінансів України Олександра Данилюка, 3 з яких він виконав. Більшість його зобов'язань перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок Данилюка можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: