Гройсман передасть до місцевих бюджетів 25 мільярдів гривень

Читать на русском
Зростання місцевих бюджетів у 2017 році відбудеться на рівні плюс 25 млрд грн за рахунок перерозподілу Державного бюджету.

У 2017 році в рамках реформи з децентралізації місцеві бюджети отримають додаткові 25 мільярдів гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час представлення проекту Державного бюджету на 2017 рік у Верховній Раді в середу, передає «Слово і Діло».

«Що стосується фінансування, то, як ви бачили з презентації міністра фінансів, зростання місцевих бюджетів наступного року відбудеться на рівні плюс 25 мільярдів гривень», – сказав він.

Гройсман також зазначив, що процес децентралізації часто затримується через відсутність підтримки з боку парламенту.

Нагадаємо, що після Революції Гідності в Україні стартувала децентралізація влади. Верховна Рада ухвалила низку законопроектів за деякими зі змін у цьому напрямку, але головний – заморозила.

Віце-прем'єр Геннадій Зубко 3 лютого 2015 року заявив, що до кінця року буде завершена реформа в сфері децентралізації, проте ця обіцянка була провалена.

«Слово і Діло» зафіксувало 326 обіцянок прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, 194 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності глави уряду – 60%. Із повним переліком обіцянок Гройсмана можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: