Що обіцяли Глави СБУ з часів Другого майдану

Читать на русском
За два з половиною роки на посаді глави Служби безпеки України перебувало лише двоє людей – Валентин Наливайченко та Василь Грицак. Коефіцієнт їх ефективності приблизно однаковий (66 відсотків і 67 відсотків відповідно).

До уваги читача пропонується невеликий огляд обіцянок глав СБУ, який підготовлений за інформацією в базі даних «Слово і Діло».

За два з половиною роки на посаді глави Служби безпеки України перебувало лише двоє людей – Валентин Наливайченко та Василь Грицак. Коефіцієнт їх ефективності приблизно однаковий (66% і 67% відповідно). Менше з тим, чим відрізняються ці персони можна простежити за обіцянками, які вони давали в різний час, очолюючи відомство.

Валентин Наливайченко, перший в хронологічному порядку, більше уваги приділяв прав людини і розслідуванням кривавих наслідків лютого на майдані в Києві.

Так, Наливайченко 19 грудня 2014 року запевнив, що на наступному тижні на розгляд парламенту буде внесений законопроект про створення окремої судової палати при Верховному Суді України для розслідування злочинів проти людяності.

Наливайченко також запевнив, що високопоставлені чиновники, які віддавали накази про вбивство під час акцій протесту, будуть затримані. Тоді подібні обіцянки вселяли надію в суспільство і мало хто припускав, що вони не будуть виконані.

У скарбничці колишнього глави СБУ є і виконані обіцянки. Наприклад, Валентин Наливайченко дав обіцянку, що сепаратистів в Дніпропетровську не буде. Дійсно, за час роботи Валентина Наливайченка на посаді глави СБУ було проведено ряд операцій затримання сепаратистів, в цілях не допустити провокацій у Дніпропетровську.

Успішною була його обіцянка ініціювати публічний розгляд скарги на вирок колишнього генерала МВС Олексія Пукача.

Обіцянки Василя Грицака не настільки резонансні в інформаційному плані і більше відносяться до рутинної діяльності глави СБУ.

Він виконав обіцянку посилити заходи безпеки в країні у зв'язку з терактами в Брюсселі, які прогриміли навесні 2016.

Він також не допустив продовження бойових дій в Мукачево після 11 липня, коли в цьому закарпатському місті сталася перестрілка за участю бійців Правого сектора.

А ось з контрабандою в прифронтових територіях на сході України Василь Грицак продовжує боротися і до цього дня. Видать механізми і схеми контрабанди поки сильніше цілої служби безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: