Експерт: вибори до Держдуми востаннє дали змогу Путіну «намалювати» результати

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

Найнижча явка за 25 років у Російській Федерації – тихий протест росіян проти диктатури та окупаційної політики, перший реальний тривожний сигнал Путіну.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Микола Давидюк, передає «Слово і Діло».

«Затримання журналістів, переслідування соціологічних служб та відсутність політичної конкуренції востаннє дали змогу Путіну «намалювати» результати виборів. Саме ці делегітимні вибори в РФ стануть основою повторення жовтневої революції на її соту річницю», – пише він.

Саме 2017 рік стане початком кінця правління Путіна, саме в цей піковий період розвінчаєтся кремлівський міф про те, що в РФ революція неможлива.

За його словами, найбільша помилка реальної опозиції (ПАРНАС, «Яблуко», «Партія прогресу») в тому, що вони не об'єдналися.

Усі разом вони б могли пройти до Думи й змінити хід виборів, змістивши їх у чорно-біле протистояння, взявши більше 10%, що згодом суттєво вплинуло б на роботу самої Думи та майбутні президентські вибори.

Зазначимо, до парламент пройшли ті ж чотири партії, що й раніше: «Єдина Росія», КПРФ, ЛДПР і «Справедлива Росія».

Як відомо, в деяких регіонах на дільниці для голосування прийшли менше третини зареєстрованих виборців. Голова ЦВК прокоментувала показники так: «Явка як явка».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: