У Росії убитий лідер «Оплоту» Жилін

Читать на русском
У підмосковному ресторані невідомий двічі вистрілив у Євгена Жиліна, лідера української організації Оплот.
В Україні Жиліна підозрюють у фінансуванні тероризму

Вчора ввечері під Москвою в ресторані «Ветерок» був убитий голова української громадської організації «Оплот» Євген Жилін.

Про це «Інтерфаксу» повідомило джерело в правоохоронних органах, передає «Слово і Діло».

«У понеділок ввечері в ресторані «Ветерок», розташованому в селищі Горки-2 на Рубльово-Успенському шосе в Підмосков'ї, невідомий злочинець здійснив кілька пострілів із пістолета в двох відвідувачів, після чого зник», – повідомив співрозмовник.

У результаті, за його словами, від отриманих поранень помер 40-річний громадянин України, член українського руху «Оплот» Євген Жилін, відомий критик Євромайдану. Його супутник Андрій Козирєв був доправлений до найближчої лікарні.

За попередніми даними, вбивця чекав своїх жертв за столиком у ресторані й відкрив вогонь, щойно ті зайшли в заклад. Після вбивства він виїхав на автомобілі з водієм, який чекав його біля ресторану, сказав співрозмовник агентства.

Відзначимо, що 6 липня 2015 року ГПУ оголосила Євгена Жиліна в розшук. У грудні 2015 року Краматорський міський суд Донецької області почав спеціальне досудове розслідування проти Жиліна, яке дозволило судити його заочно.

Нагадаємо, 18 вересня під будівлею посольства Росії в Києві побили росіянина, який, скоріш за все, прийшов взяти участь у російських виборах до Державної Думи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: