ГПУ просить суд дозволити провести спецрозслідування щодо Богатирьової

Читать на русском
Генеральна прокуратура України звернулася до суду для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування проти екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Генеральна прокуратура звернулася до Печерського районного суду Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової в зв'язку з тим, що вона умисно ухиляється від слідства й суду.

Про це повідомляється на сайті ГПУ, передає «Слово і Діло».

Наголошується, що управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження за підозрою Богатирьової та інших осіб у незаконному заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, тобто за ч. 5 ст. 191 КК. В ході досудового розслідування було розпочато процедуру заочного провадження щодо Богатирьової в порядку глави 24-1 КПК України за перебування її в міжнародному розшуку.

Те, що Укрбюро Інтерполу зняло Богатирьову з розшуку, не має вплинути на хід і результати попереднього розслідування, переконані в ГПУ.

«Зокрема, підозрювана Богатирьова перебуває в розшуку за скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Рішенням суду надано дозвіл на її затримання та доправлення до суду», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в 2014 році Раїсу Богатирьову оголосили в розшук. Екс-міністр підозрюється в розтраті 63,5 млн грн при закупівлі в 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів та обладнання за значно завищеними цінами, а також у розтраті 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів у «Індару». За деякими даними, Богатирьова зараз живе в Криму.

Раніше повідомлялося, що в ГПУ погодилися зі зняттям санкцій із Богатирьової.

Вчора стало відомо, що Інтерпол відмовився оголосити в розшук колишнього віце-прем'єр-міністра, екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: