Українці стали більше користуватися електронними грошима – НБУ

Читать на русском
Кількість випущених електронних грошей у I півріччі збільшилася з 21,6 млн грн до 39 млн грн.

Користувачі в Україні оплатили електронними грошима товари, роботи і послуги на загальну суму 1,8 млрд грн, що в 1,6 раза більше, ніж за аналогічний період 2015 року – 1,1 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на результати аналізу Національного банку України операцій із використанням електронних грошей банків за першу половину 2016 та 2015 років.

«За результатами аналізу, загальна кількість випущених електронних грошей в першій половині цього року збільшилася майже вдвічі порівняно з першою половиною 2015 року – з 21,6 млн грн до 39 млн грн», – йдеться в повідомленні регулятора.

Гонтарева планує обмежити готівкові розрахунки до 1000 євроСказано 9 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Загальна кількість «електронних гаманців»/«облікових записів» за відповідний період збільшилася в 1,2 раза – з 36 млн до 43,6 млн.

Раніше НБУ підвищив ліміт на видачу готівки в касах і банкоматах. Клієнти банків зможуть знімати з рахунків готівкою у валюті до 250 тисяч гривень, раніше дозволялося лише 100 тисяч гривень на добу.

Нагадаємо, результат дослідження валютного ринку, яке провів Центр економічної стратегії, показав, що обіг на нелегальному ринку становить $1,242 млрд на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: