Акциз на пиво в Україні вже зрівнявся з європейським

Читать на русском
Високий рівень акцизного збору на пиво – це рішення України. Інші держави, такі як Румунія та Болгарія, не робили цього завчасно.

Ставка акцизного збору на пиво в 2016 році досягла мінімального європейського рівня, хоча це і не входило в обов'язки України згідно з Угодою про асоціацію з ЄС.

Про це повідомив виконувач обов'язків генерального директора «САН ІнБев Україна» Денис Хренов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У випадку з пивом Україна вже перевиконала свої зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС щодо адаптації ставок акцизного податку. Ми вже перевищили рекомендовану мінімальну ставку для країн Євросоюзу», – сказав він.

Більше того, Україна зробила це відразу після підписання договору про зону вільної торгівлі, хоча й не була зобов'язана.

«Кожна країна, стаючи членом ЄС, має встановити акцизи на рівні не менше мінімальних вимог відповідного регламенту ЄС щодо акцизних зобов'язаннями, але у випадку з пивом Україна це зробила практично відразу після підписання договору про зону вільної торгівлі», – сказав генеральний секретар Європейської асоціації пивоварів П'єр-Олівер Бержерон.

Він також додав, що високий рівень акцизного збору на пиво – це рішення України. «Румунія та Болгарія не робили цього завчасно», – сказав експерт.

Минулого року тютюновий акциз рекордно наповнив ДержбюджетУ 2015 році до Державного бюджету України надійшло від реалізації тютюнових виробів 22,2 млрд грн.

За словами Хренова, сьогодні в пивній галузі України максимально допустимою зміною акцизів без серйозних наслідків буде індексація ставки на рівень інфляції за 2016 рік.

Як повідомлялося, уряд України пропонує підвищити акцизи на пиво в 2017 рік на 20% – до 2,98 грн/літр.

Раніше урядовий комітет розглянув проект постанови «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків», який передбачає підвищення акцизу на алкоголь і сигарети.

Також Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує підняти мінімальні роздрібні й оптово-відпускні ціни на горілку на 24% – до 340,57 і 218,32 грн відповідно за літр 100% спирту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: