Семерак обговорив з американськими партнерами розвиток сонячних парків у Чорнобилі

Читать на русском
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак провів зустріч із керівником Бюро енергетичних ресурсів у Державному департаменті США Амосом Хохштейном.
Остап Семерак

Координатор з міжнародних енергетичних питань, керівник Бюро енергетичних ресурсів у Державному департаменті США Амос Хохштейн висловив великий інтерес до сонячних парків на території Чорнобильської зони.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінекології.

«Я бачу великий інтерес американців до участі в проекті зі створення парку відновлювальної (сонячної) енергетики в зоні відчуження. Це хороший сигнал для потенційних західних інвесторів», – зазначив він.

Своєю чергою, Амос Хохштейн позитивно оцінив наміри Кабміну провести реформу сфери надрокористування. За його словами, чинна система не може забезпечити українську енергонезалежність через свою корумпованість.

Семерак також зазначив, що корумпованість насамперед загрожує національним інтересам і безпеці країни.

Нагадаємо, 22 квітня очільник Мінекології заявив, що має намір найближчим часом представити стратегію розвитку зони відчуження. Наразі стратегія так і не була представлена.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: