ГРВІ в метро: як відіб’ється похолодання на здоров’ї пасажирів столичної підземки

Читать на русском

До Києва прийшла прохолодна осіння погода, а разом з нею – загострення епідеміологічної ситуації. Найчастішим місцем зараження на гострі респіраторні вірусні захворювання є громадський транспорт. На прикладі найпопулярнішого і найбільш зручного виду транспорту – метрополітену – «Слово і Діло» вирішило показати статистику інфікування жителів столиці ГРВІ.

Так, протягом однієї години перебування в метро хворий на ГРВІ пасажир може інфікувати 65 людей. Ризик спалаху захворювання зростає, якщо врахувати, що інкубаційний період хвороби, коли та не виявляється зовнішньо, може тривати до 3 днів і весь цей час людина залишатиметься прихованим носієм вірусу, в середньому двічі на день користуючись громадським транспортом, де в години пік в одному вагоні може перебувати 260 людей.

Відомо, що в пік загострення захворювання на гостру респіраторні вірусні інфекції щодоби о кожному вагоні метро інфікуються 130 людей. Звісно, не всі вони внаслідок цього хворіють, адже не допустити розвитку захворювання часто допомагає хороший імунітет чи профілактика. Однак вірогідність того, що серед 1,38 млн пасажирів столичної підземки виявиться носій стійкого вірусу, на жаль, досить висока.

Нагадаємо, наприкінці серпня виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що в Україну були завезені вакцини проти туберкульозу (БЦЖ), які придбав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: