Українські спортсмени встановили 22 світових рекорди

Читать на русском
Українські паралімпійці встановили 109 рекордів у трьох видах спорту під час Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, 22 рекорди стали світовими.
Фото з відкритих джерел

Українські паралімпійці встановили 109 рекордів у трьох видах спорту під час Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, 22 рекорди стали світовими.

Про це повідомили в Національному комітеті спорту інвалідів України, повідомляє «Слово і Діло».

«Наш потужний результат – вперше за історію участі в іграх – третє місце Паралімпіади зі 117 медалями: 41 золота, 37 срібних та 39 бронзових, що на 33 медалі більше, ніж на попередніх Паралімпійських іграх у Лондоні, у тому числі – на 9 золотих медалей», – уточнили в комітеті.

Український прапор підняли на Паралімпіаді в РіоНапередодні відкриття Паралімпійських ігор був піднятий український прапор. XV літні Паралімпійські ігри стартують завтра, 7 вересня, в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

Зокрема, українські паралімпійці встановили рекорди у трьох видах спорту: плавання – 94 рекорди, легка атлетика – 14 рекордів та один рекорд у пауерліфтингу.

Також серед досягнень нашої збірної – 22 світових рекорди (19 – у плаванні, 3 – в легкій атлетиці).

Нагадаємо, що Паралімпіада-2016 у Бразилії завершилася 17 вересня. Зазначимо, що першого ж дня змагань українська збірна отримала 9 різних нагород.

Зазначимо, що міністр молоді та спорту Ігор Жданов обіцяв призерам Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро по 40 тис. дол. за «золото», 26 тис. дол. за «срібло», та 18 тис. дол. - за «бронзу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: