Росія провела вибори на окупованих територіях Грузії

Читать на русском
МЗС Грузії заявляє, Росія порушила міжнародне право і незаконно відкрила 21 виборчу дільницю на окупованих територіях Грузії на виборах до Державної думи.
Фото з відкритих джерел

Росія порушила міжнародне право і незаконно відкрила 21 виборчу дільницю на окупованих територіях Грузії на виборах до Державної думи.

Про це йдеться в заяві МЗС Грузії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Грузинські дипломати стверджують, що постановою голови ЦВК Росії у списки виборців внесли 114 тисяч жителів Абхазії і Південної Осетії.

«Жителі Абхазії і Південної Осетії внесені до виборчих списків федеральних областей Росії і будуть голосувати за мажоритарних кандидатів в депутати від відповідної федеральної області Росії», – говориться у заяві.

У Києві «обстріляли» російське посольствоВ ніч на 17 вересня невідомі демонстранти з антиросійськими гаслами обстріляли петардами та феєрверками посольство Російської Федерації у Києві.

Таким чином, стверджують грузинські дипломати, «Москва грубо порушила фундаментальні норми міжнародного права».

У МЗС Грузії також нагадали, що жителі Абхазії і Південної Осетії абсолютно незаконно брали участь і в попередніх парламентських і президентських виборах Росії 2011-2012 років.

Тбілісі закликає міжнародне співтовариство «дати відповідну оцінку і відреагувати на чергові незаконні дії Росії в окупованих нею регіонах, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності Грузії».

Нагадаємо, що вибори до Держдуми відбулися в Росії у неділю, 18 вересня. Також Москва вперше організувала вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – у Криму та Севастополі. Зазначимо, що у Вашингтоні та Данії заявили, що не визнають результатів російських виборів на окупованій території півострова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: