Fitch знизив рейтинг дефолту Києва

Читать на русском
Агентство готується знизити рейтинги міста до рівня RD – обмежений дефолт внаслідок того, що емітент не здійснив у потрібний термін платежі.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента міста Києва в іноземній і національній валюті з рівня «CCC» до «CC».

Також Fitch знизив національний довгостроковий рейтинг міста з рівня «BBB (ukr)» до «BB+ (ukr)», з негативним прогнозом, передає «Слово і Діло».

Рейтинги внутрішніх пріоритетних боргових зобов'язань Києва знижені з рівнів «CCC»/«BBB (ukr)» до «CC»/«BB+ (ukr)».

Зниження рейтингу Києва відбулося слідом за рішенням міста про продовження термінів погашення внутрішніх облігацій (серія G) з 19 грудня 2016 року на 360 днів.

Fitch вважає, що таке продовження термінів можна розглядати як дефолт відповідно до методології агентства з обміну проблемних боргових зобов'язань.

Рейтингове агентство очікує знизити рейтинги міста до рівня «RD» (обмежений дефолт), якщо місто не зможе провести виплати за внутрішніми облігаціями на момент їх погашення в грудні 2016 року.

Мінфін змінить статус боргу Києва, щоб домогтися кращих умов реструктуризації – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо рішення Мінфіну зробити зовнішній борг Києва державним.

«Якщо місто повністю погасить свої облігації при настанні терміну погашення в грудні без їх продовження, що є малоймовірним, ми, можливо, підвищимо рейтинг», – додають в агентстві.

Як повідомлялося в березні, Fitch підтвердив переддефолтний кредитний рейтинг столиці України Києва в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що Київська міська рада ухвалила рішення про тимчасову призупинку платежів з обслуговування та погашення місцевих зовнішніх запозичень, залучених у 2005 та 2011 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: