Насалик розповів, як збільшить запаси газу без закупівель у «Газпрому»

Читать на русском
Збільшення поставок газу з ЄС можливе за рахунок розширення пропускної можливості інтерконекторів, що з'єднують Україну з Угорщиною і Польщею.
Ігор Насалик

Україна має можливості для збільшення запасів газу в українських підземних сховищах для проходження опалювального сезону до 17 млрд куб. м без прямої закупівлі його у «Газпрому».

Про це заявив глава Міненерговугілля Ігор Насалик журналістам у Києві в понеділок, передає «Слово і Діло».

«Збільшити запас до 17 млрд куб м газу за рахунок імпорту виключно з ЄС можливо. Коли ми зустрічалися з Вишеградською четвіркою, обговорювали це питання. Є потужності з Угорщини, по інтерконнектору – з Польщею: це ми тільки недобудували, а поляки все зробили. Так що у нас по потужності можна навіть не 17 млрд куб м газу закачати», – зазначив він.

Таким чином, Насалик спростував слова голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва про неможливість накопичення 17 млрд куб. м газу без звернення до «Газпрому».

Як уже повідомлялося, НАК «Нафтогаз» виступає проти накопичення 17 млрд куб. м газу в ПСГ, вважаючи достатнім мати 15,1 млрд куб. м.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє знайти оптимальні шляхи розблокування поставок вугілля з ОРДЛОСказано 16 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як раніше повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» планував відновлення активного імпорту природного газу для закачування в підземні сховища з першої декади липня, в тому числі і за східним маршрутом.

Нагадаємо, що з третьої декади липня Україна вийшла на імпорт природного газу з Європи в обсязі близько 40 млн куб. газу на добу, що забезпечить закачування в підземні сховища 3,9 млрд куб. м газу до жовтня.

У базі даних «Слова і Діла» зафіксовані 23 обіцянки Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, з яких він поки виконав лише одну. Більшість обіцянок (18) перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися в його досьє.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: