В АП мають претензії до Саакашвілі і Москаля – політолог

Читать на русском
Фесенко заявив, що в Адміністрації Президента мають претензії до губернаторів Одеської та Закарпатської областей.
Політолог Володимир Фесенко

У зв'язку з відходом Бориса Ложкіна Адміністрація Президента може змінити глав декількох областей.

Про це повідомив «Новому Времени» політолог, директор Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко, передає «Слово і Діло».

Серед прізвищ, які називають політологи, - і прізвища губернаторів Одеської та Закарпатської області.

«Нещодавно призначений голова АП Ігор Райнин буде прагнути до того, щоб зміцнювати місцеві держадміністрації та посилювати вплив Адміністрації Президента на них – створювати більший режим керованості. Однак зі звільненнями в АП не поспішають, бо немає замін», – зазначив Фесенко.

Як працює Порошенко та його Адміністрація? Дайджест обіцянок АППрезидент України Петро Порошенко протягом останніх трьох тижнів виконав одну обіцянку й жодної не провалив.

«Чому президент не поспішає з кадровими перестановками там, де, можливо, є необхідність поміняти губернаторів? Кадрова лава обмежена. Як це не парадоксально, у такій великій країні, як Україна, з різних причин відчувається величезний кадровий голод. Зарплати держслужбовців не дуже високі, йде боротьба з корупцією, вводять електронні декларації, тому немає черги на високі посади. До того ж, потрібно відбирати серйозних керівників – людей, які здатні керувати областю, а не просто відомих людей», - каже політолог.

За його інформацією, на сьогоднішній день є як мінімум двоє голів ОДА, до яких є питання.

«Губернатор Одеської області Саакашвілі і губернатор Закарпатської області Москаль виступають за самостійні політичні позиції, тому до них є претензії. Однак, тут не може бути простих кадрових рішень щодо них Президент буде діяти досить гнучко», - пояснив Фесенко.

Нагадаємо, 29 серпня Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін , пішов у відставку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: