Стало відомо, коли ГПУ допитає Порошенка

Читать на русском
Луценко повідомив про те, що допит Петра Порошенка відбудеться у кінці вересня, орразу після його візиту до США.

Генеральна прокуратура України викликала на допит Петра Порошенка, проте в зв'язку з його відрядженням до США допит був перенесений.

Про це заявив глава ГПУ Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

За словами Луценка, президент України буде допитаний в рамках справи про події 2013-2014 років.

«Ми викликали президента на допит. Відразу ж після його повернення з відрядження в ООН ми домовилися про зустріч зі слідчими», - заявив генеральний прокурор України.

Слід зазначити, що Петро Порошенко буде знаходитися в США в період з 18 по 21 вересня. В ході своєї робочої поїздки український лідер виступить на Генасамблеї ООН і в Раді Безпеки ООН.

Як відомо, 21 листопада Майдан Незалежності в Києві був зайнятий прихильниками євроінтеграції. Протести суспільства були спровоковані заявою уряду тодішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що Україна не має наміру підписувати Угоду про асоціацію з ЄС. В результаті зіткнень силовиків і активістів загинули понад 100 осіб. Відповідальність за людські жертви була покладена на біглого екс-президента Віктора Януковича і співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», які, в свою чергу, заперечують провину.

Раніше повідомлялося, що Президента Петра Порошенка допитають у рамках розслідування злочинів проти активістів Майдану в січні-лютому 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: