Порошенко попросив Меркель про лікування Умерова в Німеччині

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Вони обговорили можливості лікування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.
Ильми Умеров

Президент України Петро Порошенко попросив канцлера Німеччини Ангелу Меркель надати можливість проходження лікування в одній з медичних установ Німеччини заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави, передає «Слово і Діло».

Крім того, у телефонній розмові співрозмовники обговорили ситуацію щодо безпеки в Донбасі, а також домовилися продовжити координувати зусилль для виконання Москвою умов безпеки Мінських домовленостей.

Джемілєва номінували на премію СахароваМустафа Джемілєв включений до списку номінантів на премію Сахарова за свободу думки 2016 року, повідомляється на сайті Європейського парламенту.

Як повідомлялося раніше, МЗС України має намір домагатися визнання факту катувань над Умеровим, одним із видів яких можна вважати незаконне утримуванням заступника голови Меджлісу протягом трьох тижнів в стаціонарі психіатричної лікарні Сімферополя.

Нагадаємо, 12 травня співробітники ФСБ провели обшук в будинку Ільмі Умерова. Пізніше підконтрольна РФ прокуратура Криму повідомила, що він звинувачується в публічних закликах щодо порушення територіальної цілісності Російської Федерації (стаття 280.1 КК Російської Федерації).

У серпні підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Це рішення суд прийняв на засіданні 11 серпня, після того, як Умерова забрали до лікарні з підозрою на інфаркт.

Нагадаємо, 7 вересня Умерова випустилт з психлікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: