Гройсман розповів, як планують реформувати «Укрзалізницю»

Читать на русском
В найближчих планах уряду - серйозна реформа Укрзалізниці, портової інфраструктури і будівництво автомобільних доріг, розповів Гройсман на Ялтинській конференції.

Сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що у найближчих планах уряду - серйозна реформа Укрзалізниці, портової інфраструктури і будівництво автомобільних доріг.

Про це він повідомив під час свого виступу у панелі «Реформи в Україні - чи відчутний ще пульс?» на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES, передає «Слово і Діло».

«Ми маємо модернізувати Українську залізницю, ми маємо розвивати портову інфраструктуру і реанімувати дороги, щоб підвищити наші транспортні можливості», - сказав Гройсман.

Він зауважив, що, на жаль, за багато років той потенціал залізничних перевезень, який був в України за радянських часів, скоротився в 3-4 рази. Крім цього, корупція, за його словами, знищила і транзитні можливості держави.

Очільник «Укрзалізниці» розповів про корупцію на мільярди гривеньОчільник Укрзалізниці Войцех Балчун розповів про корупцію в компанії. Корупційні схеми він бачить від самого початку.

Тому найближчим часом, на переконання Гройсмана, уряд повинен суттєво модернізувати Українську залізницю, її рухомий склад, забезпечити реконструкцію портової інфраструктури.

«Це все дасть нам можливість підвищити наші логістичні і транспортні можливості», - підкреслив він.

Крім цього, за його словами, «серйозної реанімації» потребують українські автомобільні дороги.

«І все це в планах нашого уряду», - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, раніше в «Укрзалізниці» заявляли про катастрофічний рівень зношування рухомого складу – як локомотивів, так і вагонів.

Відзначимо, що міністерство інфраструктури України не буде привласнювати міжнародному аеропорту «Бориспіль» ім'я Івана Мазепи, оскільки проти такої ініціативи виступив колектив держпідприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: