Антигуа і Барбуда конфіскувала мільйони Лазаренка

Читать на русском
Місцевий суд прийняв рішення перевести до казни країни $66,7 мільйона, які були заморожені на рахунках Павла Лазаренка.
Павло Лазаренко прем'єр-міністр України 1996-1997рр.

На рахунках банку острівної країни Антигуа і Барбуда були заморожені 66,7 мільйона доларів колишнього українського прем‘єра Павла Лазаренка.

Про це повідомляє «УНІАН», передає «Слово і Діло».

Ці кошти рішенням суду Антигуа і Барбуди переведені до урядового фонду конфіскатів, фактично, в казну країни.

Як повідомляє «Голос Америки» із посиланням на Управління з політики контролю над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа, уряд аргументував це тим, що гроші Лазаренко здобув корупційним шляхом.

Вищий суд Антигуа і Барбуди прийняв рішення перевести ці гроші в урядовий фонд конфіскатів 15 вересня. Як вони будуть використовуватися – вирішуватиме уряд карибської країни.

У свою чергу директор відомства Едвард Крофт похвалив роботу своїх агентів і підкреслив, що їх досягнення продемонструвало світу: що Антигуа і Барбуда не відкриті для бізнесу міжнародних злочинців.

НАБУ оголосить низку підозр у справі «чорної бухгалтерії» ПРДиректор НАБУ Артем Ситник повідомив, що оголосить низку підозр у рамках розслідування справи «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів».

Видання повідомляє, що з приводу цих грошей тривала судова справа між самим колишнім українським прем’єр-міністром через його представників і урядом Антигуа і Барбуди.

«У всій цій історії найдивніше те, що український уряд не вступив у цей процес зі своїми вимогами щодо повернення грошей Лазаренка. Однак, для того, щоб це зробити, необхідно було діяти до відповідних судових термінів, тобто по суті треба було починати, щойно заарештували Павла Лазаренка, або хоча б, коли Україні стало відомо про те, що гроші були заморожені на рахунках в Антигуа», – відзначила юрист компанії Arnall Golden Gregory Джин Берд.

Нагадаємо, що 14 вересня, делегація Генпрокуратури України вирушить до Риги, щоб з'ясувати інформацію щодо 50 млн євро, які нібито були конфісковані в Латвії з рахунків українських чиновників часів Віктора Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: