Україна має стати мілітарною країною, а не міняти Конституцію на догоду Путіну – експерт

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Ніхто не може вказувати Україні, змінювати їй конституцію чи ні. Це абсурд.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт із військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи заяву глави МЗС Франції про зміни до Конституції України та позицію глави МЗС Німеччини з приводу того, що безпекові пункти «Мінська» мають виконуватися паралельно з політичними.

«Лише країна, яка втратила свій суверенітет, зазнала поразки, пише Конституцію під тиском переможців», – наголосив Лосєв.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Очевидно, зауважив він, що за цими вимогами Франції та Німеччини стоять вимоги Путіна.

«З Кремля йде тиск на Францію та Німеччину, а вони тиснуть на Україну в інтересах РФ. Питання в тому, що якби влада була стійкою, то ніхто б не насмілився висувати такі пропозиції. Оскільки влада така, як є, то навіть поляки ухвалили постанову Сейму щодо Волинської трагедії, чого навіть при Кучмі не наважилися зробити», – розмірковує експерт.

Щойно в Кремлі побачать результати свого тиску, Путін піде далі.

«Проблема не лише ззовні, але й всередині країни. Не має в нас 5% ВВП, про які говорять, на оборону та армію», – констатував історик.

На оборону йде 2% и 3% – на поліцейські структури, які охороняють владу від народу, а не народ від зовнішнього агресора.

«Тому вихід – це створення дійсно сильної армії, обмеження інтересів олігархів та створення потужної мілітарної держави. Іншого виходу в нас немає. Країні, яка готова до спротиву, ніхто нічого не диктуватиме. Якщо ми не готові до спротиву, своєю слабкістю ми провокуємо напад на себе та йдемо до капітуляції. Зі слабкістю ніхто не рахується. Запропонувати можуть лише капітуляцію», – проаналізував ситуацію військовий історик.

Нагадаємо, в Кремлі заявили, що погодяться на «нормандські переговори» лише в разі перспективи обговорення конкретних кроків виконання Мінських угод.

Два роки тому Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: