Експерт назвав єдиний варіант зменшення рахунку платіжки

Читать на русском
Олег Козачукпрезидент асоціації з енергозбереження

Можна робити будь-які заяви, але фактично вартість електроенергії для населення зменшуватися не буде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив президент Асоціації з енергоефективності та енергозбереження Олег Козачук, аналізуючи заяву очільника Міненерго Ігоря Насалика про те, що вартість електроенергії в Україні може суттєво знизитися з лютого-квітня 2017 року.

«За фактом вартість у нас і так менша, ніж у всіх країнах Європи та світу. Заяви, можливо, й будуть, але зараз показником буде реакція НКРЕКП. Згідно з планом, який ухвалила НКРЕКП на два роки вперед, буде підвищення тарифів для населення. Перше підвищення відбулося 1 вересня, а останнє заплановане на березень 2017 року. Про зниження там не йдеться й, скоріш за все, цього не буде», – пояснює Козачук.

На його думку, зараз усім доведеться замислюватися про механізми енергозбереження.

Зменшити рахунок платіжки можна лише одним шляхом – споживати якомога менше енергії всіх видів.

«В першу чергу важливими є лічильники, тому що, аби розуміти економічний ефект, потрібно мати ваги, а це і є лічильники. Друге: зрозуміло, що дуже ефективними інструментами є утеплення, світлодіодне освітлення, обладнання з більш ефективним споживанням, використання відповідних матеріалів», – розповів Олег Козачук.

Нагадаємо, нещодавно міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив, що масового відключення електроенергії не буде.

Також Насалик має намір провести реформу ринку електроенергії до кінця 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: