Туреччина провела необхідні реформи для вступу до ЄС – віце-прем'єр

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Туреччини Мехмет Шимшек стверджує, що уряд Туреччини провів усі необхідні реформи для вступу країни до Європейського Союзу.

Турецький уряд провів усі необхідні реформи для вступу до Євросоюзу.

Про це під час проведення 13-ї Ялтинської європейської стратегії (YES) заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Мехмет Шимшек, передає «Слово і Діло».

«Ердоган – реформатор, провідник Туреччини, він провів усі реформи, які ми собі навіть уявити не могли. Ми здивували наших європейських друзів», – зазначив він.

За його словами, подальшого руху назустріч ЄС Туреччини не спостерігається й це викликає розчарування.

«Туреччина має Угоду про асоціацію з ЄС із 63-го року. Ми сидимо в «передпокої» понад півстоліття, подумайте над цим – терпець уривається...», – сказав Шимшек.

Відсторонення 28 мерів спричинило зіткнення в ТуреччиніЧерез відсторонення 28 обраних мерів у Туреччині відбулися зіткнення. Мерів усунули в рамках закону про надзвичайний стан, який ухвалили після спроби військового перевороту в країні.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр, Туреччина хоче бути тісно пов'язаною з Європою.

«Я б хотів, щоб була щирість щодо Туреччини», – резюмував він.

Раніше повідомлялося, що Туреччина має намір стати членом Європейського союзу до 2023 року, а лібералізація візового режиму має відбутися вже цьогоріч.

Нагадаємо, єврокомісар Еттінгер висловив думку, що Туреччина не отримає безвізовий режим з ЄС до кінця року. Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Європа не має допустити шантажу з боку Анкари щодо безвізу. На його думку, Туреччина не вступить до ЄС у найближчі 10-20 років.

Своєю чергою, Туреччина може визнати недійсною угоду з ЄС про рішення міграційного кризи, якщо Євросоюз не надасть країні безвізовий режим у жовтні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: