У Кернеса провели понад 120 обшуків – Луценко

Читать на русском
У Харкові в приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу, провели понад 120 обшуків. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.
Юрій ЛуценкоФото: УНІАН

У приміщеннях, які належать меру Харкова Геннадію Кернесу, провели понад 120 обшуків.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми готували цю операцію два місяці. 150 працівників ГПУ та бійців «Альфи» СБУ вчора провели понад 120 обшуків у Харкові. Мета – вилучення документів, які мають стати основою справи про розкрадання 650 гектарів харківської землі організованим злочинним угрупованням Добкіна-Кернеса», – розповів генпрокурор.

У Луценка розповіли подробиці обшуків у КернесаГенеральна прокуратура України підозрює харківських чиновників у розкраданні землі. В ГПУ заперечують політичні або особистісні мотиви.

Він підкреслив, що «стара шарманка про політичні переслідування не допоможе».

«Вкрасти в міста 4 мільярди та поселити на елітних гектарах своїх родичів, друзів, потрібних політиків і правоохоронців – кримінальний злочин. І за нього буде відповідальність», – зазначив Луценко.

Нагадаємо, вчора із сьомої години ранку співробітники ГПУ та СБУ проводили обшуки в Харкові в приміщеннях, які належать меру. Сам Кернес назвав обшуки «політичною справою».

Зазначимо, що раніше генпрокурор Юрій Луценко обіцяв повернути громаді Харкова 650 га землі, які були незаконно відчужені місцевою владою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: