60% населення Донбасу хочуть жити в Україні – Жебрівський

Читать на русском
Більшість людей, що живуть на Донбасі хочуть, аби регіон залишався повністю підконтрольним Україні.

Незважаючи на російську пропаганду більшість людей, які зараз живуть на Сході України, хочуть, аби Донбас був повністю українським.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський,який сьогодні провів зустріч з главами МЗС Німеччини і Франції Франком-Вальтером Штайнмайєром та Жаном-Марком Еро, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що Донецька область має залишитися у складі України, більш того, її жителів не влаштує організація «санітарного коридору».

Росія відмовляється від продовження «режиму тиші» на ДонбасіМосква звинувачує Київ у «нескінченному затягуванні» політичного процесу в рамках Мінських домовленостей, наполягаючи на продовженні «режиму тиші» на Донбасі перед тим, як приступити до обговорення політичних питань.

«Незважаючи на шалену російську пропаганду, більше 60% людей на Донбасі хочуть жити в Україні. Або як кажуть тут бабусі – жити так, як жили до війни», – підкреслив Жебрівський.

Зазначимо, що моніторингова місія ООН з прав людини називає 188 жертв серед мирного населення на сході України за період з середини травня до середини серпня поточного року, що більше на 66% в порівнянні з попереднім звітним періодом.

Раніше повідомлялося, що відновлення інфраструктури окупованих Донецької та Луганської областей займе два-три роки, якщо міжнародні організації виділять на це кошти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: