ВРЮ рекомендувала Порошенку звільнити одіозну суддю Царевич

Читать на русском
Рішення було прийнято на таємному голосуванні Вищої ради юстиції. Більшість членів ВРЮ проголосували за рекомендацію звільнити суддю Царевич.

Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання Президентові України Петру Порошенку про звільнення судді Оксани Царевич з посади судді Печерського суду Києва за порушення присяги.

Про це повідомили у прес-службі ВРЮ, передає «Слово і Діло».

Як повідомив після оголошення результатів таємного голосування голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, це рішення прийняте більшістю голосів: 13 членів ВРЮ проголосували «за», 2 члени - «проти».

У березні 2015 року голова Верховного суду Ярослав Романюк підтримав подання ГПУ про надання згоди на затримання та арешт судді Царевич і ще двох суддів Печерського суду, Рада дала згоду на їх затримання і арешт.

Печерський райсуд відібрав у Новинського завод «Океан»Печерський суд Києва позбавив народного депутата Вадима Новинського прав власності на суднобудівний завод «Океан».

Пізніше в березні того року вінницький суд відпустив Царевич під особисті зобов'язання з обов'язком носити електронний браслет.

Нагадаємо, провадження проти судді Царевич було відкрито Вищою радою юстиції за заявою прокурора Печерського району Києва від 12 грудня 2014 року і стосувалася дій судді при розгляді справ проти учасників Революції Гідності. Царевич підозрюється у прийнятті завідомо неправосудних рішень проти активістів Автомайдану.

Раніше повідомлялося, що Царевич, пройшла перший етап переатестації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: