«Справи Авакова» немає в жодному правоохоронному органі – Луценко

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що в рамках розслідування «земельної» справи харківських чиновників міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков також не фігурує.

Нині стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова не розслідується жодного кримінального провадження.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ході брифінгу, передає «Слово і Діло».

«Деякі справи, у яких згадується прізвище глави МВС, реєструвалися і закривалися через відсутність складу злочину, деякі реєструвалися і передавалися по підслідності в Національне антикорупційне бюро України. Але на даний момент «справи Авакова» немає ні в одному правоохоронному органі», – заявив Луценко.

Луценко анонсував допит ПорошенкаПрезидента Петра Порошенка допитають у рамках розслідування злочинів проти активістів Майдану в січні-лютому 2014 року. На допит його викличуть найближчим часом слідчі Генеральної прокуратури України.

Генпрокурор додав, що у рамках розслідування «земельної» справи, в якому підозрюваними виступають мер Харкова Геннадій Кернес і народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Добкін, Аваков не фігурує.

«Ці схеми організовувалися керівництвом Харківської міськради, а я не пам'ятаю, щоб Він у ній працював», – уточнив він.

Також Луценко застеріг від спроб «вбити клин між керівниками силових структур України».

Нагадаємо, що 13 вересня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти міністра внутрішніх справ країни Арсена Авакова за заявою керівника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна.

Пізніше стало відомо, що справа була закрита.

Згодом, в Національному антикорупційному бюро України повідомили, що кримінальне провадження не закрите, і відомство розглядатиме його.

Зазначимо також, що сьогодні вранці, 15 вересня, повідомлялося, що у Харкові правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях, що належать міському голові Геннадію Кернесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: