ГПУ проводить обшуки у Кернеса

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у мера Харкова Геннадія Кернеса та матері депутата Добкіна із самого ранку тривають обшуки.
Геннадій КернесФото з відкритих джерел

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у мера Харкова Геннадія Кернеса та матері депутата Добкіна із самого ранку тривають обшуки.

Про це пише «Українська правда», повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні із сьомої ранку в Харкові тривають обшуки, плануються десятки. До міста виїхали сто співробітників ГПУ та співробітники СБУ», – повідомив Луценко.

Він пояснив, що обшуки відбуваються в зв'язку з кримінальним провадженням щодо організації схеми з розкрадання 654 га землі в Харкові на суму 4 млрд грн.

Суд у справі Кернеса знову відклали через операціюСуд, призначений на сьогодні, 29 серпня, не відбувся через планову операцію Геннадія Кернеса.

«В організації схеми підозрюють керівництво міста. Зайшли з обшуками в «Національ» до Кернеса (в цьому готелі мешкає Кернес – Ред.)», – розповів генпрокурор.

Також, за словами Луценка, обшукують будинок матері Добкіна, але він приїхав і показав прописку, а згідно із законом, це недоторканне житло народного депутата.

«Ще один фігурант кримінальної справи чинив опір, виїхав підрозділ «Альфи», – додав він.

Нагадаємо, в квітні Кернес літав до Москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: