У Луценка розповіли подробиці обшуків у Кернеса

Читать на русском
Генеральна прокуратура України підозрює харківських чиновників у розкраданні землі. В ГПУ заперечують політичні або особистісні мотиви.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що сьогоднішні обшуки в Харкові пов'язані з підозрою в розкраданні земель службовими особами Харківської міської ради.

Про це він розповів на прес-конференції, передає «Слово і Діло».

Луценко повідомив, що посадові особи Харківської міськради підозрюються в створенні злочинних угруповань, які розкрадають землі.

«Як відомо, головою й секретарем Харківської міськради протягом вищевказаного періоду були Добкін Михайло Маркович і Кернес Геннадій Адольфович. Відповідно, сьогодні близько 150 співробітників Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України проводять санкціоновані київськими судами обшуки – приблизно 120 обшуків на території місць проживання осіб, які підозрюються в створенні злочинних угруповань, що розкрадали землі в особливо великих розмірах, а також за місцем юридичних осіб, де зареєстровані житлово-будівельні кооперативи. На цю мить особливих проблем з обшуками немає. Все відбувається законно й досить спокійно. Головне місце обшуку – Харківська міськрада», – повідомив генпрокурор.

Геращенко розповів, хто допоміг заблокувати розслідування справ проти КернесаРадник глави МВС Антон Геращенко заявив, що, коли Генеральним прокурором був Віталій Ярема злочини, які скоїв мер Харкова взагалі не розслідувалися.

За його словами, посадовці Харківської міськради зловживали службовим становищем.

Керівництво міста оформлювало житлові кооперативи та переуступало їм міську землю. Щасливими власниками землі в центрі Харкова ставали наближені до керівництва міста люди, члени сімей, їхні бізнес-партнери, політичні діячі Харкова,причому з різних політичних таборів, судді та працівники правоохоронних органів Харкова.

Він зазначив, що надалі вони незаконно заволоділи земельними ділянками, що належать територіальній громаді Харкова, загальною площею 653 га в межах міста.

«Загальна балансова вартість цих земель – понад 4 млрд грн, ринкова вартість – у десятки разів більша», – додав генпрокурор.

Нагадаємо, що в мера Харкова Геннадія Кернеса та матері депутата Добкіна сьогодні проводилися обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: