Мінфін затвердив проект Бюджету на 2017 рік

Читать на русском
Проект бюджетної резолюції Кабмін затвердив ще в липні, уряд Гройсмана прогнозує зростання ВВП у 2017 році на 3 відсотки.

Міністерство фінансів України схвалило проект Бюджету на 2017 рік, а за кілька годин його розглядатиме Кабінет міністрів.

Про це пише міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«За кілька годин проект Бюджету розглядатиме Кабінет міністрів на своєму засіданні», – пише він.

Відповідно до закону, Кабмін має внести проект Бюджету на наступний рік до Верховної Ради до 15 вересня поточного року.

Проект бюджетної резолюції Кабмін затвердив ще в липні. Згідно з документом, уряд Гройсмана прогнозує зростання ВВП у 2017 році на 3%. Номінальний обсяг ВВП – 2 584,9 млрд гривень, граничний обсяг дефіциту Держбюджету – до 3%, зростання інфляції за підсумками 2017 року – до 8,1%, граничний розмір державного боргу – не більше 66% ВВП і надання державних гарантій – до 5% доходів загального фонду. Також у резолюції закладено прогноз середньорічного курсу гривні на рівні 27,2 грн/дол.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України затвердить і внесе до Верховної Ради проект Державного бюджету на 2017 рік у четвер, 15 вересня.

28 липня 2016 року очільниця Національного Банку України Валерія Гонтарева запевнила, що в 2016 році, щойно рада НБУ запрацює, регулятор перерахує 38 млрд грн прибутку до Держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: