РФ завезла до окупованого Криму шість ядерних боєголовок – Джемілєв

Читать на русском
Мустафа Джемілєв заявляє про розміщення окупантами в урочищі Кизилташ шести ядерних боєголовок.

На відстороненій військовій базі в районі урочища Кизилташ у Криму російські окупанти розмістили шість ядерних боєголовок.

Про це заявив уповноважений президента України в справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, передає «Слово і Діло».

«Наші служби чітко повідомляють, що в них немає сумнівів, що в урочищі Кизилташ, де під час радянської влади було ядерне сховище, воно повністю відновлене й туди завезено шість ядерних боєголовок», – повідомив Джемілєв.

За його словами, дані були отримані з розмов із представниками МВС Росії, які після вживання спиртних напоїв видали цю інформацію.

Він також повідомив, що є підтверджені очевидцями відомості про наявність в урочищі спеціальних автомобілів, які можуть бути призначені для транспортування ракетоносіїв.

«До нас надходять повідомлення, що люди бачили довгі машини з написами «Радіоактивна небезпека». Крім того, посилено пропускний режим в урочищі», – зазначив нардеп.

Він вважає, що це дуже серйозний сигнал, який створює велику небезпеку для всього півострова та регіону загалом.

11 липня Джемілєв заявив, що є інформація про реставрацію ядерного сховища в Криму, яке після підписання Будапештського меморандуму було очищене.

Раніше Джемілєв пояснив, навіщо Крим приєднали до Південного федерального округу РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: