В Україні шахраї почали організовувати «псевдоНАБУ»

Читать на русском

У відомстві попередили про новий різновид шахрайства та просять вимагати документи у людей, які представляються працівниками НАБУ.

Національне антикорупційне бюро повідомляє про появу в різних містах України так званих «псевдоНАБУ».

Про це йдеться в повідомленні відомства на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Останнім часом фіксуємо факти появи в різних містах України так званих «псевдоНАБУ», які жодного стосунку до Бюро не мають. Це групи людей, які можуть видавати себе за представників НАБУ й чинити тиск на громадян і бізнес», – повідомляють у Бюро.

У заяві не вказується, хто може стояти за відкриттям таких «організацій».

«В Україні діють громадські організації, назви яких частково або повністю дублюють назву Національного антикорупційного бюро України. Проте представники цих громадських структур за будь-яких обставин не можуть представляти інтереси НАБУ, виступати від його імені, здійснювати будь-які оперативно-розшукові заходи тощо. Це незаконно», – йдеться в повідомленні.

У відомстві просять вимагати документи в людей, які представляються працівниками НАБУ.

«Всі детективи й оперативні працівники НАБУ мають службові посвідчення у вигляді пластикової картки та жетона», – заявляють у Бюро.

У відомстві попередили про новий різновид шахрайства та просять вимагати документи у людей, які представляються працівниками НАБУ.
Так виглядають справжні документи співробітників НАБУЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник обіцяв, що конкурси на заміщення вакантних посад у НАБУ будуть транслюватися в режимі онлайн, щоб кожен бажаючий зміг простежити, як проходив конкурс від початку і до оголошення результатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: