Проблема з поставками ліків для онкохворих дітей вирішена – МОЗ

Читать на русском
Кабінет Міністрів України на нараді у вівторок, 13 вересня, вирішив питання із затримкою ліків для онкохворих дітей. Першу партію препаратів вже починають розвозити по регіонах.

Кабінет міністрів України на вчорашній нараді, яка тривала більше 7 годин, нарешті вирішив питання із затримкою ліків для онкохворих дітей.

Про це в Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Слово і Діло»

Першу партію ліків вже починають розвозити по регіонах.

Зараз державне підприємство «Укрвакцина» знаходиться на митниці. Міністерство охорони здоров'я України вже підписало довідки про розмитнення.

«Ми відразу підпишемо наказ про розподіл ліків по регіонах і найближчим часом вони будуть у онкохворих дітей», - обіцяє Супрун.

У свою чергу, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на брифінгу в середу, 14 вересня, заявив, що Міністерство охорони здоров'я, Уряд і депутатський корпус України розблокували постачання онкопрепаратів, закуплених британським агентством Crown Agents, які утримувалися в аеропорту «Бориспіль» протягом 92 днів.

Раніше повідомлялося, що нардепи мають намір звернутися до ГПУ та СБУ через зрив поставок ліків за програмою дитячої онкології, яке здійснювало для України британське агентство Crown Agents.

Зазначимо, що Київ залишився без лікарських препаратів для онкохворих з причини зриву процедури тендерних торгів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: