«Бориспіль» відмовляється від присвоєння аеропорту імені Мазепи

Читать на русском
Профспілка підприємства Бориспіль не підтримала ініціативу зміни назви, тому, незважаючи на результати інтернет-голосування на сайті Мінінфраструктури, назва аеропорту залишиться незмінною.

Міністерство інфраструктури України не буде привласнювати міжнародному аеропорту «Бориспіль» ім'я Івана Мазепи, оскільки проти такої ініціативи виступив колектив держпідприємства.

Про це повідомляє «Тиждень», згідно з відповіддю відомства на запит видання, передає «Слово і Діло».

У Міністерстві пояснили, що порядок присвоєння імені фізичної особи юридичним особам, що діють на основі державної власності, регулюється відповідним законом, згідно з яким ініціатива розширення назви державного підприємства «Міжнародний аеропорт Бориспіль» має пройти широке громадське обговорення й бути схваленою трудовим колективом підприємства.

У міністерській відповіді зазначається, що профспілка держпідприємства не підтримала ініціативу зміни назви, тому, незважаючи на результати голосування, назва аеропорту «Бориспіль» залишиться незмінною.

Виконувач обов'язків генерального директора держпідприємства «Бориспіль» Євген Дихне в інтерв'ю «Сегодня.ua» повідомив, що для внесення змін до назви аеропорту ініціативній групі необхідно було переконати чотири тисячі працівників.

За його словами, 70% колективу аеропорту живуть в місті Борисполі, ще 20% – у довколишніх селах Бориспільського району.

«Вони, можна сказати, зрослися зі старою назвою», – зазначив Дихне.

Відзначимо, 17 липня поточного року в інтернет-голосуванні на сайті Мінінфраструктури за ім'я для аеропорту «Бориспіль» перемогла ініціатива надання йому назви на честь українського гетьмана Івана Мазепи.

Наприкінці червня на сайті Міністерства інфраструктури України стартувало голосування про присвоєння міжнародному аеропорту «Бориспіль» імені видатної особистості. Серед запропонованих варіантів були відомий авіаконструктор Олег Антонов, гетьман Іван Мазепа, художник-авангардист Казимир Малевич, авіаконструктор Ігор Сікорський та етнолог Павло Чубинський.

Колектив аеропорту Бориспіль звернувся до міністра інфраструктури Володимира Омеляна з проханням залишити теперішню назву аеропорту без змін.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України почав розгляд справи щодо міжнародного аеропорту «Бориспіль» за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: